Skip to Content
Culturele Zomerzoektocht in Brussel

Culturele Zomerzoektocht in Brussel

Brussel geeft zijn geheimen prijs dankzij Davidsfonds, Muntpunt en visit.brussels

Iedereen heeft de binnenkant van zijn kot nu wel wat gezien. Tijd om met je ‘bubbel’ naar buiten te trekken. Van 15 juni tot en met 27 september strijkt de 34ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht neer in Brussel, een perfecte gelegenheid om een uitstapje naar de hoofdstad op je agenda te zetten. Wandel langs de culturele hoogtepunten en verborgen parels van Brussel en quiz er intussen op los. Geniet deze zomer dus van een uitstap in eigen land met je kinderen, familie, vrienden of collega’s en ontdek hoe bruisend Brussel is! Nieuw dit jaar is de samenwerking met Natuurpunt, met heel wat originele groene weetjes op de route. Davidsfonds slaat de handen in elkaar met Muntpunt en visit.brussels voor een onvergetelijke zomer in eigen land!

Na 34 jaar is het succes van de Davidsfonds Zomerzoektocht geen geheim meer: verrassende vragen langs een prachtig parcours laten je de streek met andere ogen bekijken, en je maakt bovendien kans op een prachtige prijzenpot. “Dit jaar trekken we voor de eerste keer naar de hoofdstad van Vlaanderen,” legt Kris Opdedrynck, algemeen directeur van Davidsfonds, uit. “Voor veel Vlamingen is geen stad zo dichtbij maar toch zo onbekend als Brussel. De zomer van 2020 zal er één worden waar verre vakanties misschien niet aan de orde zijn, maar laat dat nu net de uitgelezen kans zijn om te (her)ontdekken wat er vlak voor onze neus ligt. We hebben ook dit jaar een stevige zoektocht uitgewerkt, die je langs hoogtepunten en verborgen plekken in Brussel leidt.”

Cultuur- en natuurplezier voor jong en oud

De Davidsfonds Zomerzoektocht is er zoals elk jaar zowel op maat van kinderen als van volwassenen. “Je kunt dit jaar kiezen uit maar liefst vier zoektochten: kort of lang, ontspannend of uitdagend met verschillende doordenkers,” vertelt Peter Frison, samensteller van de Zomerzoektocht. “De vier wandelingen vertrekken aan station Brussel Centraal. Je kan kiezen tussen een wandeling van 4, 8, 12 of 16 kilometer. Tijdens de wandelingen los je verrassende vragen op en ontdek je verborgen parels in Brussel.”

Bovendien focust de zoektocht ook op groene plekjes in de stad, dankzij een samenwerking met Natuurpunt. En nóg een leuke extra: elke week wordt er uit de deelnemers een gelukkige geloot, die een verrassingspakket van Westmalle krijgt toegestuurd.

Stadsgids

Bij de Zomerzoektocht hoort ook een gloednieuwe stadsgids die exclusief bij elk deelnemingspakket zit: Op stap in Brussel van Anne Peeters. Daarin leiden vier bekenden je door de stad. Journalist en auteur Pascal Verbeken typeert haar als kruispunt van culturen, als “een stad die eigenlijk veel steden in één is”. Historica Brigitte Raskin leest de stad als een groot geschiedenisboek, terwijl biersommelier Sofie Vanrafelghem elke bezoeker wil laten proeven van ons ‘vloeibaar werelderfgoed’ in de vele brouwerijen. Creatieveling Karen François stippelt dan weer een gekke en spannende route in miniformaat uit voor wie jong en jong van hart is.

De Davidsfonds Zomerzoektocht loopt van maandag 15 juni t.e.m. zondag 27 september. Praktische informatie vind je via https://dezomerzoektocht.be/, waar je ook je zomerzoektochtpakket kan bestellen. Deelnemingspakketten zijn vanaf 15 juni te verkrijgen bij Muntpunt en onthaalpunten Grote Markt, BIP en Coucou (juli – augustus) van visit.brussels. Davidsfonds leden en Natuurpunt leden krijgen korting.

Margot Thysens Stafmedewerker evenementen, Davidsfonds
Campagnebeeld Zomerzoektocht zomerzoektocht campagnebeeld.jpg - 1 MB

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven