Skip to Content
Cultuur baden aan zee

Cultuur baden aan zee

Davidsfonds Inspiratiedag op zaterdag 29 februari in Bredene & Oostende

  • Ruim 300 Davidsfondsvrijwilligers trappen de Week van de Vrijwilliger af
  • Davidsfonds viert 145-jarig bestaan op Inspiratiedag
  • Bredene en Oostende locaties binnen het jaarthema Buren
  • Cultuurpartners onderstrepen belang van de samenwerking

Dit weekend verzamelen ruim 300 Davidsfondsvrijwilligers en hun partners in Oostende en Bredene voor de jaarlijkse Davidsfonds Inspiratiedag. Het grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen viert op zaterdag het 145-jarig jubileum en trapt tegelijkertijd de Week van de Vrijwilliger af.

Voorzitter van Davidsfonds Bredene Erik Debaillie is opgetogen zoveel volk te mogen verwelkomen: “Een schrikkeldag, waarbij we 24 uur extra krijgen, vormt de unieke gelegenheid om elkaar te inspireren en ons te laten begeesteren door de professionele krachten van onze vereniging én de talrijke cultuurpartners van Davidsfonds. We zijn met veel en we hebben er duidelijk zin in.”

Algemeen Directeur Kris Opdedrynck treedt Debaillie graag bij. "De Davidsfonds Inspiratiedag wordt stilaan een traditie. We kozen voor deze 4e editie voor een stevig vernieuwde aanpak en we stellen onze nieuwe Tournees 2.0 voor. De invulling en het grote enthousiasme bij de deelnemers toont duidelijk de kracht van Davidsfonds als katalysator voor innovatie in Vlaanderen.”

Colette Castermans, hoofd communicatie van Mu.Zee, vult Opdedrynck aan: “Davidsfonds is doorheen de jaren als vereniging veranderd. De vereniging vernieuwt, verjongt en blijft heel wat mensen bereiken. We vinden het belangrijk dat de volgende generatie Mu.Zee leert kennen en samen met Davidsfonds slagen we daarin.”

Alain Lynneel, schepen van cultuur van Bredene, en Bart Plasschaert, schepen van cultuur van Oostende, feliciteren Davidsfonds met het jubileum. “Bredene heeft heel wat te bieden voor de bezoeker, zowel in de zomer als in de winter”, weet schepen Lynneel. “We hebben lokaal een actief Davidsfonds-team en verwelkomen uiteraard graag collega’s van dichtbij en iets verder weg om onze gemeente te leren kennen.” Schepen Plasschaert wijst vooral op de sterke culturele groei die Oostende realiseerde. “Oostende is een cultuurstad.  We blijven inzetten op cultuur en een mooi voorbeeld daarvan is onder andere het Ensorhuis dat in mei de deuren zal openen.”

Nationaal voorzitter Peter De Wilde duidt bij de viering van het jubileum op het belang van deze positieve boodschap. “Een lustrum is steeds een moment van reflecteren en vooral uitkijken naar wat nog komen gaat. Davidsfonds kijkt die toekomst positief tegemoet. Davidsfonds heeft doorheen de geschiedenis steeds bijgedragen aan een kritisch en tegelijk verbindend verhaal. We zullen dat blijven doen vanuit een besef dat het goed en belangrijk is trots te zijn op onze plek in de wereld. Dankzij al onze vrijwilligers, ons professioneel team en onze sterke cultuurpartners dragen wij bij aan de realisatie van bloeiende gemeenschappen.”

De Davidsfonds Inspiratiedag 2020 wordt gerealiseerd in samenwerking met

Story image

 

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven