Skip to Content

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert nieuw reisaanbod 2020 en nieuwe kennismakingsformule

 

  • Zo’n 75 nieuwe reizen voor het voorjaar, de zomer en het najaar van 2020
  • Bijzondere bestemmingen zoals Oman, Noord-Korea en Mongolië, en themareizen zoals een muziekreis in het spoor van The Beatles, een wijnreis naar Oostenrijk en een tuinreis naar New York
  • Nieuwe samenwerking met Natuurpunt met een natuur- en cultuurreis naar Corsica, en met het Museum Plantin-Moretus met een reis n.a.v. 500 jaar Christoffel Plantin
  • Voor het eerst kennismakingsontbijten in Antwerpen en Gent op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020
  • Jaarlijks gratis Reisevenement op zaterdag 18 januari 2020 in het Provinciehuis Vlaams-Brabant in Leuven

Davidsfonds Cultuurreizen stelde gisteren het nieuwe reisaanbod voor 2020 voor. Er staan maar liefst 75 nieuwe cultuurreizen op het programma, zowel veraf als dichtbij. Geïnteresseerden kunnen tijdens het jaarlijkse Reisevenement op zaterdag 18 januari 2020 in het Provinciehuis van Leuven naar meer dan 50 infosessies over die reizen of op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 - voor het eerst! - aansluiten bij een van de kennismakingsontbijten in Antwerpen en Gent.

Ook dit jaar stelt Davidsfonds Cultuurreizen een uitgebreid en verrassend reisaanbod voor. Zo vinden de cultuurliefhebbers niet alleen ‘klassieke’ bestemmingen terug zoals Rome of Egypte, maar kunnen ze ook kiezen voor Oman, Noord-Korea of Mongolië. Of voor een themareis: in het spoor van The Beatles naar Liverpool, naar de Passiespelen in Oberammergau en Zuid-Beieren of een wijnreis naar Oostenrijk.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Natuurpunt voor de eerste natuur- en cultuurreis naar Corsica. En de reis in samenwerking met het Museum Plantin-Moretus naar Keulen, Mainz, Frankfurt en Bazel, naar aanleiding van 500 jaar Christoffel Plantin. Verder blijft Davidsfonds Cultuurreizen ook inzetten op de ‘Kort&Krachtig’-formule, een reisformule waarbij de deelnemers op enkele dagen een mooi idee krijgen van de cultuur van een bepaald land. In 2020 kan dat o.a. in Cambridge, Scandinavië, Iran, India en Oeganda.

Op zaterdag 18 januari is iedereen welkom op het jaarlijkse Reisevenement van Davidsfonds Cultuurreizen in het Provinciehuis Vlaams-Brabant in Leuven. Zo’n 60 reisleiders geven er evenveel infosessies over de reizen die ze begeleiden. Geïnteresseerden die Davidsfonds Cultuurreizen nog niet kennen, kunnen daar verandering in brengen tijdens één van de kennismakingsontbijten in Antwerpen of Gent, op zaterdag 25 januari 2020 in Park Inn by Radisson Antwerp Berchem en op zondag 26 januari 2020 in Novotel Gent Centrum. Alle informatie over het Reisevenement en de kennismakingsontbijten vindt u op www.cultuurreizen.be.

Story image

 

Het nieuwe reisaanbod van Davidsfonds Cultuurreizen kunt u online bekijken op www.cultuurreizen.be. De nieuwe brochure vindt u hier digitaal: https://www.cultuurreizen.be/nl/reisbrochure. Wilt u de nieuwe brochure op papier, mail dan even naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00. Het Reisevenement op zaterdag 18 januari 2020 is gratis, maar inschrijven is verplicht via cultuurreizen@davidsfonds.be. De kennismakingsontbijten in Antwerpen en Gent op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2020 kosten 10 euro per persoon, die u terugkrijgt als u een reis boekt. Inschrijven is verplicht via cultuurreizen@davidsfonds.be. Plaatsen zijn beperkt. Alle informatie vindt u op www.cultuurreizen.be.

Niet voor publicatie: Voor meer info kunt u terecht bij Johan Smeuninx, directeur Davidsfonds Cultuurreizen, 0486 98 41 67 of johan.smeuninx@davidsfonds.be.  

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds

 

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven