Skip to Content
Davidsfonds Cultuurreizen lanceert reis naar CERN

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert reis naar CERN

Wie CERN eens wil bezoeken en de Large Hadron Collider (LHC), de grootste deeltjesversneller ter wereld, wil bewonderen, kan dat in februari 2018. Die reis is 1 van de meer dan 100 reizen die Davidsfonds Cultuurreizen in haar nieuwe reisbrochure voorstelt. In het aanbod zitten ook 13 nieuwe reisleiders en verschillende nieuwe bestemmingen en muziekreizen. Voor het eerst werkt de organisatie bovendien samen met Vlamingen in de Wereld en verlaagde ze de singletoeslag van heel wat reizen.

In haar nieuwe reisbrochure pakt Davidsfonds Cultuurreizen uit met heel wat nieuwigheden. De reis naar Genève met een bezoek aan CERN is een van de hoogtepunten. Net als nieuwe bestemmingen zoals Rotterdam, Gdansk, Groenland en Qatar & Oman. ‘We blijven zoeken naar bijzondere bestemmingen en vernieuwende reisconcepten, ervaringen die reizigers nergens anders kunnen opdoen’, vertelt directeur Johan Smeuninx enthousiast. ‘Ervaringen waar iedereen welkom is, zowel koppels als ‘alleenreizenden’. Daarom hebben we de singletoeslag van verschillende reizen verlaagd.’

Ook wist de organisatie 13 nieuwe reisleiders te strikken: prof. dr. Marc Dubois, orgelspecialisten Peter Maus en Daniel Vanden Broecke, auteur Guido Declercq, kunsthistoricus Joris Capenberghs, prof. dr. Louis Beyens, Polenkenner Rita Depestel-Martynowski, VRT-journalist Majd Khalifeh, journalist Ine Roox, ereconsul-generaal Paul Cools, prof. dr. Christian Laes en Montaigne-specialist prof. dr. Alexander Roose. Als 13de mogen we Jan Francois niet vergeten: hij brengt terreinkennis samen met engagement bij Ondernemers voor Ondernemers in de beleefreis naar Kenia. De deskundige Nederlandstalige reisleiders zijn immers een van de troeven van de cultuurreizen van het Davidsfonds.

Daarnaast is het aanbod muziekreizen uitgebreid: voor het eerst organiseert Davidsfonds Cultuurreizen samen met Het Orgel in Vlaanderen vzw en De vrienden van het Le Picard-orgel een daguitstap rond orgel, is er een beiaardreis met beiaardier Luc Rombouts, een herbeleving van een dag aan het hof van Louis XVI in Versailles en een reis naar Andalusië in het teken van flamenco met auteur Guido Declercq.

Nieuw is ook de samenwerking met Vlamingen in de Wereld. In enkele reisprogramma’s is een korte of langere ontmoeting met een ambassadeur van Vlamingen in de Wereld opgenomen: hij of zij neemt de reizigers mee op een tour door zijn of haar stad, toont het museum waar hij archivaris is … Zo zit er nog meer couleur locale in een Davidsfonds Cultuurreis.

Geïnteresseerde reizigers kunnen het nieuwe reisaanbod ontdekken en heel wat reisleiders ontmoeten tijdens het Reisevenement op zaterdag 20 januari 2018 van 10 tot 17 uur. Het evenement is gratis, maar vooraf inschrijven kan via cultuurreizen@davidsfonds.be en 016 31 06 00.

De nieuwe brochure van Davidsfonds Cultuurreizen met het aanbod voor de zomer en het najaar van 2018 kunt u online bekijken via www.davidsfonds.be/cultuurreizen. Heeft u liever een exemplaar op papier, mail dan even naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00.

Contacteer ons
Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen
Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven