Skip to Content

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert uitgebreid binnenlands aanbod

Ontdekken, ontmoeten en genieten … in eigen land!

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert voor deze zomer en dit najaar een uitgebreid aanbod aan binnenlandse reizen. Het programma bestaat uit een 30-tal reizen van een of meerdere dagen naar de mooiste bezienswaardigheden van ons land, of net over de grens.  

Story image

 

Davidsfonds Cultuurreizen biedt groepsreizen aan met een rijk cultureel programma in kleine groepen van geïnteresseerde cultuurliefhebbers. De meeste reizen gaan naar het buitenland, tot nu dus.  

Johan Smeuninx, directeur Davidsfonds Cultuurreizen: “Het zijn ongewone tijden. Corona dwingt ons allemaal om ons aan te passen. Voor Davidsfonds Cultuurreizen betekent dat nog meer inzetten op duurzame reizen, dicht bij huis. In de binnenlandse reizen ontdekt u hetzelfde DNA als in ons internationale aanbod: kwaliteitsvolle reisleiders, cultuur-historische topics, op stap met een groep gelijkgezinden ..."  

Het binnenlandse aanbod is verdeeld in enkele thema’s: smaken (bier en wijn), muziek, militair-historisch, cultuur-historisch, andere culturen en architectuur. Zo kunt u de Eerste Wereldoorlog herdenken in Ieper en de Westhoek, op muziekweekend gaan naar Alden  Biesen en de betere Belgische bieren proeven op een van de trappistenroutes.  

En dat steeds in het gezelschap van reisleiders met een heel grote kennis over en ervaring met de bestemming. Enkele reisleiders stellen hun binnenlandse reis voor in een filmpje en maken u warm om mee te gaan op www.cultuurreizen.be/nl/binnenland.   

Om de veiligheid en het comfort op reis te garanderen kiest Davidsfonds Cultuurreizen heel bewust voor kleine groepen (max. 20 à 25 personen), ook voor de daguitstappen.   

Vanaf eind augustus herneemt Davidsfonds Cultuurreizen ook terug zijn buitenlandse reizen. Een overzicht van de reizen die, zoals de situatie nu is, in zomer en najaar 2020 nog doorgaan vindt u terug op https://www.cultuurreizen.be/nl/leesmeer/734. Ook voor eindejaar 2020 lanceert Cultuurreizen binnenkort zijn aanbod!  

Het binnenlandse aanbod en de filmpjes van de reisleiders kunt u online bekijken via  www.cultuurreizen.be/nl/binnenland      

 

 

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven