Skip to Content

Davidsfonds Cultuurreizen pakt uit met nieuw reisaanbod

70 nieuwe reizen, 13 nieuwe reisleiders en nieuwe bestemmingen

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert vandaag het nieuwe reisaanbod voor 2019. Goed voor zo’n 70 nieuwe reizen in 2019, met 13 nieuwe reisleiders en een samenwerking met Licht voor de Wereld. Op zaterdag 19 januari 2019 stelt Davidsfonds Cultuurreizen haar reizen voor, tijdens het jaarlijkse Reisevenement.

Marseille, Cádiz en Jerez de la Frontera, Graz, Ljubljana & Trieste, Paros … Het zijn maar enkele van de nieuwe bestemmingen voor 2019 die Davidsfonds Cultuurreizen lanceert. 70 nieuwe reizen staan er in totaal op de website www.cultuurreizen.be, goed voor 13 nieuwe reisleiders. Dat zijn o.a. journalist Flip Feyten, schrijfster Jelica Novaković en prof. dr. Tom Bruyer. Davidsfonds Cultuurreizen gaat ook een nieuwe samenwerking aan, met Licht voor de Wereld. Daar is de reis naar Tanzania & Zanzibar het resultaat van. Een nieuw reisconcept is een fietsreis langs de Donau, onder begeleiding van prof. dr. Hendrik Vos.

Een vaste waarde in alle cultuurreizen blijven de lokale ontmoetingen, o.a. met Vlamingen die ter plekke wonen, dankzij de samenwerking met Vlamingen in de Wereld. Daarnaast kan wie interesse heeft in een bepaalde reis ook een cursus over dat thema of een gelijkaardig onderwerp volgen bij Davidsfonds Academie, of er een Davidsfonds boek over vinden.

Op zaterdag 19 januari 2019 is iedereen welkom op het jaarlijkse Reisevenement van Davidsfonds Cultuurreizen. Zo’n 50 reisleiders geven er evenveel infosessies over de reizen die ze begeleiden. Daarnaast is er een infomarkt met infostanden van cultuurpartners van Davidsfonds, met tips voor toerisme in eigen land. Geïnteresseerden kunnen al hun inhoudelijke en praktische vragen stellen, aan de reisleiders of de medewerkers van Omnia Travel, de logistieke partner van Davidsfonds Cultuurreizen. Het programma loopt van 9.30 uur tot 17 uur, het overzicht van de infosessies staat op www.cultuurreizen.be. Het Reisevenement vindt precies een maand na de 15de verjaardag plaats. Op 19 december 2003 vertrok de allereerste cultuurreis.

Het nieuwe reisaanbod van Davidsfonds Cultuurreizen kunt u online bekijken op www.cultuurreizen.be. Wilt u de nieuwe brochure op papier, mail dan even naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00.

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds
Story image

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven