Skip to Content

Davidsfonds Cultuurreizen pakt uit met nieuw reisaanbod voor het voorjaar 2021

Op maandag 28 september lanceert Davidsfonds Cultuurreizen de nieuwe reisbrochure voor het voorjaar 2021. De brochure bevat zo’n 50 reizen, vooral naar Europa maar ook Japan en Chicago staan op het programma. Samen cultuur beleven op reis, in kleine groepen van gelijkgestemden, blijft centraal staan. Net zoals de culturele beleving met veel lokale ontmoetingen. Met het nieuwe aanbod wil Davidsfonds tonen dat het ondanks de coronacrisis toch veilig en verantwoord op reis kan gaan.

In april deed Davidsfonds Cultuurreizen al eens een bevraging onder zijn reizigers met 1.000 respondenten. Die bevraging werd begin september herhaald met 740 respondenten. De conclusies liggen in dezelfde lijn. Mensen willen in het voorjaar van 2021 terug reizen, maar het liefst in kleinere groepen en binnen Europa. En daar heeft Davidsfonds Cultuurreizen zijn nieuwe aanbod voor 2021 dan ook op afgestemd.

Veiligheid eerst

Davidsfonds Cultuurreizen ziet een toekomst mét reizen maar is niet naïef. Voor elke reis is aan de nodige veiligheidsmaatregelen gedacht. Voor rondreizen bestaan de groepen uit maximum 20 deelnemers en iedereen krijgt zijn eigen beschermingspakket (met o.a. mondmasker en alcoholgel). Daarnaast zijn er duidelijk afspraken gemaakt met de autocarbedrijven en de plaatselijke horeca zodat ook tijdens de reis alles zo veilig mogelijk kan verlopen. Als men niet aan de veiligheidsvoorwaarden kan voldoen, wordt de reis zonder aarzelen geannuleerd. 

Zonder voorschot

Uit de bevraging blijkt ook dat meer dan de helft van de reizigers op iets kortere termijn zijn reis wil boeken. Om reizigers te overtuigen toch nu al hun reis voor 2021 te boeken, moeten ze voor heel wat reizen uit de nieuwe brochure geen voorschot betalen. Zo wil Davidsfonds Cultuurreizen geïnteresseerde reizigers financieel tegemoet komen in deze onzekere tijden. Maar ze tegelijkertijd toch het perspectief geven op een reis in de nabije toekomst.

Digitaal

Deze keer zal de uitgebreide reisbrochure niet op papier verschijnen. De reizigers kunnen ze de brochure online doorbladeren op www.cultuurreizen.be. In plaats daarvan krijgen ze wel een ‘Smaakmaker’ in de bus. Een dunnere brochure met een overzicht van de reizen en de specifieke veiligheidsmaatregelen die Davidsfonds Cultuurreizen samen met zijn partner Omnia Travel neemt.

Uitsmijter

In de nieuwe brochure staan ook al enkele reizen voor het najaar van 2021. Daar springt vooral de Elbecruise van Berlijn tot Praag in het oog. Net zoals in 2019 op de Loire, chartert Davidsfonds een volledig schip voor die reis. De deskundige reisleiders zijn Rik Tyrions en Hendrik Vos voor de cultuurhistorische duidingen. Violiste Svenja Van Driessche en pianiste Els Swinnen (zelf heel goed thuis in Praag) zorgen voor exclusieve concerten aan boord.

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds
Story image

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven