Skip to Content
Davidsfonds Cultuurreizen pakt uit met reis naar Bajkonoer met Sojoez-lancering

Davidsfonds Cultuurreizen pakt uit met reis naar Bajkonoer met Sojoez-lancering

Wie op 30 mei 2018 de lancering van de Sojoez MS-09-raket in Bajkonoer wil meemaken, kan dat met Davidsfonds Cultuurreizen. De reis is 1 van de bijna 100 daguitstappen, stedenreizen, wijn- en muziekreizen en rondreizen in en buiten Europa die de organisatie in haar nieuwe reisbrochure 2017-2018 aanbiedt. In het aanbod zitten ook andere nieuwe bestemmingen en reisconcepten en 10 nieuwe reisbegeleiders. Voor het eerst werkt de organisatie bovendien samen met Steunpunt Vakantieparticipatie.

Davidsfonds Cultuurreizen koos voor haar nieuwe reisbrochure met het aanbod voor najaar 2017-voorjaar 2018 voor een nieuwe vormgeving. Dat elan sluit aan bij andere nieuwigheden, zoals de bestemmingen Cambridge, de Cotswolds, Yorkshire, New Orleans, Mongolië en Bajkonoer. Sterrenkundige Werner Hamelinck begeleidt er een reis naartoe met de lancering van de Sojoez MS-09-raket op 30 mei 2018. ‘Bajkonoer was de eerste toegangspoort tot de hemel. Daar een lancering meemaken is onvergetelijk, ik kan ervan meespreken want ik was erbij in 2009!’, vertelt hij enthousiast.

Ook wist de organisatie 10 nieuwe reisbegeleiders te strikken: auteur Bert Gevaert, prof. dr. Ludo Beheydt, onderzoeker Matthias Heyman, kunsthistorica Christiane Struyven, prof. dr. Guido Vanden Berghe, tuinarchitect Paul Janssen, tuinspecialist Paul Geerts, prof. dr. Gustaaf Janssens en journalisten Marc Peirs en Greet De Keyser. De deskundige Nederlandstalige reisbegeleiders zijn immers een van de troeven van de cultuurreizen van het Davidsfonds.

Dankzij die reisbegeleiders zijn er opnieuw originele reisconcepten mogelijk. Zo begeleiden groenspecialisten Paul Janssen en Paul Geerts tuinreizen naar de Cotswolds en Noord-Italië, gaat Christiane Struyven in het teken van Cézanne, Picasso en Matisse naar Zuid-Frankrijk, trekt prof. dr. Gustaaf Janssens in de voetsporen van keizer Karel naar Spanje en is er een trans-Atlantische cruise met de Queen Mary 2 in het spoor van de landverhuizers van Southampton naar New York met lezingen door prof. dr. John Everaert en VTM-journaliste Greet De Keyser.

Nieuw is ook de samenwerking van Davidsfonds Cultuurreizen met het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen. Vanaf nu krijgen mensen in armoede en hun begeleiders de kans om aan enkele daguitstappen deel te nemen. Daarnaast blijft Davidsfonds Cultuurreizen als enige in de reissector de CO2-uitstoot van elke vlucht compenseren i.s.m. CO2logic. In 2016 werden dankzij de steun aan het klimaatproject Saving Trees in Oeganda al 1.400 duurzame houtkachels geplaatst.

De nieuwe brochure van Davidsfonds Cultuurreizen met het aanbod voor 2017-2018 kunt u online bekijken via http://bit.ly/1Tl3sC1. Heeft u liever een exemplaar op papier, mail dan even naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00.

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven