Skip to Content

Davidsfonds Cultuurreizen verdubbelt aanbod eindejaarsreizen na groeiende vraag

Alsmaar meer reizigers vieren kerst of oudjaar in het buitenland. De vraag naar culturele groepsreizen op het einde van het jaar neemt dan ook toe. Dat ondervindt Davidsfonds Cultuurreizen: waar de organisatie in 2015 nog 5 eindejaarsreizen aanbood, verdubbelt dat aanbod nu in het najaar van 2018.

Davidsfonds Cultuurreizen startte met eindejaarsreizen in 2007. De eerste reis met Kerstmis, een muziekreis naar München met Johan Uytterschaut, was een gok maar meteen ook een succes. Dat spoorde de culturele organisatie aan het aanbod stapsgewijs uit te breiden. Van 2 reizen met Kerstmis en 5 reizen met Nieuwjaar in 2015, tot 5 kerstreizen en 5 oudjaarreizen in 2018. Goed voor een verdubbeling van het geschatte reizigers op 3 jaar tijd.

“We merken een opvallende trend in de groeiende belangstelling om Kerstmis of Nieuwjaar een extra dimensie te geven: de wil een nieuwe cultuur te ontdekken met sterke duiding en in fijn gezelschap. En dat bieden wij, kant en klaar,” vertelt Johan Smeuninx, directeur van Davidsfonds Cultuurreizen. Het aantal reizigers dat elk jaar een eindejaarsreis boekt, neemt dan ook toe. Zo vierde reiziger Jenny Joseph uit Zottegem in 2017 voor de vierde keer op rij oudjaar in het buitenland. ‘Het vuurwerk met oudjaar op het Parthenon was een ervaring om niet te vergeten’, liet ze weten. Na Berlijn, Moskou, Venetië en Athene denkt ze eraan om dit jaar Nieuwjaar in Rome te vieren.

Naast eindejaarsreizen lanceert Davidsfonds Cultuurreizen in haar nieuwe brochure ook nieuwe bestemmingen voor dit najaar en het voorjaar van 2019. Voorbeelden zijn het Pianofestival in Luzern, Cuba in het teken van 60 jaar revolutie en Thailand i.s.m. WWF. En misschien nog het meest in het oog springend: de reis naar Gambia. Het is de eerste beleefreis die de culturele organisatie organiseert, met veel aandacht voor het dagelijkse leven ter plekke en contact met de plaatselijke bevolking.

De nieuwe brochure van Davidsfonds Cultuurreizen met het aanbod eindejaarsreizen kunt u online bekijken via www.davidsfonds.be/cultuurreizen. Heeft u liever een exemplaar op papier, mail dan even naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00.

Contacteer ons
Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds
Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven