Davidsfonds Cultuurreizen viert 15de verjaardag

Nieuwe website, nieuw aanbod met grote verjaardagscruise en open debat

  • 15 jaar geleden, in juni 2003, verscheen de eerste reisbrochure van Davidsfonds Cultuurreizen; op 19 december 2003 vertrok de eerste Davidsfonds Cultuurreis
  • Nieuwe website www.cultuurreizen.be, met getuigenissen van reizigers en reisleiders i.s.m. ASTOR, de onderzoeksgroep toerisme van de KU Leuven
  • Grote verjaardagscruise op de Loire met een schip exclusief voor Davidsfonds Cultuurreizigers
  • Lancering nieuwe reisaanbod van bijna 100 reizen in het voorjaar en de zomer van 2019. Van daguitstappen naar Leiden en Amsterdam, over stedenreizen naar Vaticaanstad en Moskou tot rondreizen in Egypte en Ethiopië
  • Culturele verwendag voor reizigers op zaterdag 6 oktober, met een debat over de toekomst van het reizen en lancering nieuwe missie Davidsfonds vzw

Davidsfonds Cultuurreizen viert haar 15de verjaardag, nadat in juni 2003 de allereerste reisbrochure verscheen en op 19 december 2018 de allereerste Davidsfonds Cultuurreis vertrok. Dat viert de organisatie met de lancering van een nieuwe website, www.cultuurreizen.be, een verjaardagscruise op de Loire en een culturele verwendag.

De lancering van Davidsfonds Cultuurreizen in 2003 kwam niet uit de lucht vallen. Al sinds de oprichting in 1875 had Davidsfonds interesse om reizen te organiseren. Vanuit de Davidsfonds hoofdzetel is gaandeweg Davo-reizen opgericht, laagdrempelige reizen voor grote groepen deelnemers naar de klassieke bestemmingen binnen Europa. Tot er in de jaren 90 een nieuw idee ontstond. Een aantal personen zoals Walter Deschepper, Peter Verlinden, Marleen Reynders en Wilfried Corten wilden cultuurreizen organiseren, niet alleen naar de typische bestemmingen, maar ook naar verre landen als Zuid-Afrika en Iran.

Sinds de oprichting is het concept van Davidsfonds Cultuurreizen zo goed als onveranderd gebleven en het succes is alleen maar toegenomen. Hoog tijd dus voor een nieuwe en meer gebruiksvriendelijke website: www.cultuurreizen.be. Een website waarop getuigenissen van reizigers en reisleiders zijn geïntegreerd, die tot stand kwamen tijdens uitgebreide interviews i.s.m. ASTOR, de onderzoeksgroep toerisme van de KU Leuven met prof. dr. Marc Vanlangendonck als coördinator.

Naast de nieuwe website pakt Davidsfonds Cultuurreizen ook uit met een primeur: een cruise op de Loire in september 2019 met een schip van CroisiEurope met uitsluitend Davidsfonds Cultuurreizigers. De reis wordt begeleid door vier reisleiders: Mia Doornaert, Gido Van Imschoot, Ronny Delbaere en Piet J. Swerts. De reis is een van de meer dan 100 nieuwe reizen voor het voorjaar en de zomer van 2019 die op de nieuwe website worden aangekondigd.

Daarnaast organiseert Davidsfonds op zaterdag 6 oktober een culturele verwendag naar aanleiding van de 15de verjaardag van Davidsfonds Cultuurreizen en de 25ste verjaardag van Davidsfonds Academie. Er staat onder andere een debat over de toekomst van het reizen op het programma en de lancering van de nieuwe missie van Davidsfonds vzw. Het evenement is op uitnodiging en is voor reisleiders en docenten, reizigers en cursisten.

Het nieuwe reisaanbod van Davidsfonds Cultuurreizen kunt u online bekijken op www.cultuurreizen.be. Wilt u de nieuwe brochure op papier, mail dan even naar [email protected] of bel 016 31 06 00. In Davidsfonds Cultuurmagazine van september verschijnt een artikel over de geschiedenis van Davidsfonds Cultuurreizen. Dat kunt u lezen op www.cultuurreizen.be. Wilt u – als journalist – het debat over de toekomst van het reizen bijwonen op 6 oktober tussen 15.30 en 17 uur? Neem dan contact op met Cecilia Coppens via [email protected].

Johan Smeuninx

Davidsfonds Cultuurreizen

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Contact

Quinten Metsysplein 12 3000 Leuven

+3216310600

[email protected]

www.davidsfonds.be