Skip to Content

De 31ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht in Lier is gestart

Lier en Pallieterland verwachten 20.000 deelnemers

Deze zomer trekt de leukste zoektocht van Vlaanderen, door Vlaanderen Vakantieland ooit omschreven als de ‘Rolls-Royce onder de zoektochten’, naar Lier en Pallieterland. Tot en met 17 september zullen opnieuw duizenden deelnemers de regio ontdekken via een cultuurtoeristische zoektocht, die ook veel aandacht heeft voor de natuur.

Het recept van een geslaagde zoektocht is na drie decennia geen geheim meer: toffe en verrassende vragen die je de stad en streek met andere ogen laten bekijken, een lusvormig parcours dat leidt langs hoogtepunten en verborgen parels, gastvrije horeca en handelaars die extraatjes aanbieden, aangenaam gezelschap van medezoektochters en een prachtige prijzenpot. En dat alles in het pittoreske Lier en het prachtige Pallieterland, vol weidse landschappen en kronkelende wegjes.

 

Wie Lier zegt, zegt Pallieter, plezier en palingvissers. Wie Lier zegt, zegt schapenkoppen, Grote en Kleine Nete en ‘de poort der Kempen’. Wie Lier zegt, zegt Sint-Gummarus, Zimmertoren en Felix Timmermans. Er valt veel te zeggen over Lier, maar er valt nog veel meer te beleven … En de zoektocht trekt ook verder: naar het Fort van Lier, het Fort van Koningshooikt en Koningshooikt zelf. Je ontdekt dus ook het mooie Pallieterland.

 

Net als de voorbije jaren bestaat de Zomerzoektocht uit meerdere zoektochten: de Klassieke zoektocht en de Gezinszoektocht. Beide bestaan uit een lusvormig parcours dat vertrekt in het centrum van Lier en dat deelnemers met de auto of met de fiets kunnen afleggen. Tussendoor lossen ze op de stopplaatsen vragen op en wie dat het beste doet, maakt kans op mooie prijzen, zoals een Davidsfonds Cultuurreis. De Klassieke zoektocht bevat voor stevige vragen voor de meer ervaren zoektochter, de gezinsformule bundelt speelse vragen voor het hele gezin.

 

Nieuw dit jaar is dat er meer aandacht is voor de fiets en dat het autoparcours stevig werd ingekort. Beiden geven evenveel zoektochtplezier, maar op die manier proberen we ook aandacht te schenken aan de natuur en trachten we de CO2-uitsoot wat te verminderen. Om de fiets extra te stimuleren kunnen de fietsers het parcours op voorhand downloaden voor hun fiets-gps. Daarop staan ook de bezienswaardigheden langs de route. Op die manier steunt het Davidsfonds meteen ook de campagne Woensdag Fietsdag.

 

Deelnemen aan de Zomerzoektocht kan tot en met 17 september door een deelnemingspakket te kopen bij Visit Lier, Grote Markt 58 in Lier. Een deelnemingspakket bevat naast de brochure voor de Gezinszoektocht of de Klassieke zoektocht een infofolder met mooie arrangementen van de horeca en middenstand van Lier én een gloednieuwe streekgids: Lier en Pallieterland, van de hand van Filip Spoelders. Bekende inwoners zoals Jan Ceulemans, Roland Liboton, Wouter Torfs, Ann Pira, Filip Peeters, Cathérine Vandoorne, Jan en Kris De Smet, Steven Bes of Elvis Peeters gidsen je door hun streek. Zo leer je Lier en omstreken nog beter kennen.

 

Meer info

Surf naar www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Daar kunt u ook de fietsroutes downloaden. De Davidsfonds Zomerzoektocht is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met Stad Lier, Visit Lier, KBC, Westmalle en de horeca en middenstand van Lier.

Contacteer ons
Tine Verhelst algemeen directeur, Davidsfonds
Tine Verhelst algemeen directeur, Davidsfonds
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven