Skip to Content
De grootste literaire brunch van Vlaanderen is in aantocht

De grootste literaire brunch van Vlaanderen is in aantocht

9de editie van Toast Literair op zondag 20 januari 2019

Over een goede maand, op zondag 20 januari 2019, vindt de negende editie van Toast Literair plaats, de grootste literaire brunch van Vlaanderen. Op zo’n 200 plaatsen in Vlaanderen en Brussel geven tientallen auteurs het beste van zichzelf tijdens een uitgebreid ontbijt of een literair aperitief. Onder meer Bart Moeyaert, Lize Spit, Stefan Hertmans en Joke van Leeuwen betreden het podium.

Saskia De Coster, Oscar van den Bogaard, Alicja Gescinka, Peter Terrin, Joke van Leeuwen, Stefan Hertmans, Lize Spit, Bart Moeyaert, Maud Vanhauwaert: het zijn maar enkele van de schrijvers die te gast zijn op Toast Literair. Zo’n 200 Davidsfonds afdelingen plannen op zondag 20 januari 2019 hun grootste literaire evenement bij een sprankelend aperitief of een heerlijk ontbijt. Ze nodigen daarvoor niet alleen gevestigde literaire waarden uit, maar geven evengoed jong, lokaal talent een kans. Het literaire feestje is het ideale moment om auteurs in contact te brengen met hun publiek.

Schrijfster Maud Vanhauwaert is ook dit jaar weer graag van de partij: “Toast Literair is een ware traditie geworden. De kracht ervan ligt in het intieme karakter van de optredens, gecombineerd met de grootschaligheid van het initiatief. Ik vind het altijd heel bijzonder te beseffen dat op eenzelfde voormiddag overal in Vlaanderen met literatuur wordt ontbeten. En bij croissants toch geen betere confituur dan literatuur!”

Alle activiteiten van Toast Literair staan per provincie gebundeld op www.toastliterair.be. Via die site kunnen literatuurliefhebbers gemakkelijk opzoeken welke activiteiten er in hun buurt plaatsvinden of welke auteurs waar te gast zijn. Op het programma staan trouwens niet alleen lezingen, maar ook heel wat andere activiteiten rond literatuur, zoals poëzievoordrachten, theater- en muziekvoorstellingen en prijsuitreikingen van Junior Journalist, onze schrijfwedstrijd voor jongeren. De website geeft ook boekentips mee en verwijst naar andere interessante activiteiten van Davidsfonds in 2019, zoals De Nacht van de Geschiedenis (rond meesterschap in maart) en de Zomerzoektocht (van juni tot september in Bilzen en Tongeren).

Toast Literair is intussen een vaste waarde geworden in het literaire landschap, want in 2019 blaast het evenement negen kaarsjes uit. Vorig jaar deden ongeveer 200 afdelingen mee en daarmee maakten ze van Toast Literair de grootste literaire brunch van Vlaanderen en Brussel. Ook in 2019 hoopt Davidsfonds vele duizenden mensen te verbinden via literatuur.

 

Lieselotte De Snijder stafmedewerker Communicatie, Davidsfonds
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven