Grootste literaire brunch van Vlaanderen en Brussel in aantocht

Toast Literair op zondag 21 januari 2018

Donderdag 14 december 2017 — Over een goede maand, op zondag 21 januari 2018, vindt de 8ste editie van Toast Literair plaats, de grootste literaire brunch van Vlaanderen en Brussel. Op zo’n 200 plekken in Vlaanderen en Brussel zullen tientallen auteurs het beste van zichzelf geven tijdens een uitgebreid ontbijt of een literair aperitief. Onder meer Bart Moeyaert en Saskia De Coster zijn al op de afspraak. 

Peter Terrin, Alicja Gescinska, Stefan Hertmans, Christophe Vekeman, Bart Moeyaert, Annemie Struyf, Saskia De Coster en Lara Taveirne: het zijn maar enkele van de vele grote namen die te gast zijn op Toast Literair. Zo’n 200 Davidsfonds afdelingen plannen op zondagvoormiddag 21 januari 2018 hun grootste literaire evenement bij een sprankelend aperitief of een heerlijk ontbijt. Ze nodigen daarvoor niet alleen gevestigde literaire waarden uit, maar geven evengoed (jong) lokaal talent een kans. Het literaire feestje is het ideale moment om auteurs in contact te brengen met hun publiek. Lara Taveirne: “Tijdens Toast Literair heb ik het onder andere over mijn schrijfproces, maar ik lees ook voor uit mijn werk en ik vertel over het boek waaraan ik bezig ben. Nieuw materiaal uittesten op het publiek vind ik heel fijn. Door passages voor te lezen, merk ik of ze werken of niet en ontdek ik wat ik maar beter kan herschrijven.”

 

Toast Literair is intussen een vaste waarde geworden in het literaire landschap, want binnenkort blaast het evenement acht kaarsjes uit. Vorig jaar deden ongeveer 200 afdelingen mee en daarmee maakten ze van Toast Literair de grootste literaire brunch van Vlaanderen. Op het programma staan niet alleen lezingen, maar ook heel wat andere activiteiten rond literatuur, zoals literaire wandelingen, theatervoorstellingen en prijsuitreikingen van de Junior Journalist-wedstrijd. Op de website www.toastliterair.be staan alle activiteiten per provincie. Zo kunnen literatuurliefhebbers makkelijk opzoeken welke activiteiten er in hun buurt plaatsvinden of welke auteurs waar te gast zijn. Bovendien geeft de site ook boekentips mee en verwijst hij ook door naar andere interessante activiteiten van het Davidsfonds, zoals de Nacht van de Geschiedenis (rond religie in maart) en de Zomerzoektocht (van juni tot september) in Tervuren, Overijse en Hoeilaart.

Toast Literair 2017 (c) Katrijn van Giel
Toast Literair 2017 (c) Katrijn van Giel
Lieselotte De Snijder Davidsfonds