Skip to Content
Het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen komt eraan

Het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen komt eraan

Davidsfonds viert 10de editie van Toast Literair

In 2020 blaast Toast Literair, het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen, 10 kaarsjes uit. Om dat te vieren, vindt het evenement een heel weekend plaats: op zowel zaterdag 18 als zondag 19 januari 2020 kun je ontbijten met je favoriete auteur. Sien Volders, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Bart Moeyaert en Majd Khalifeh vieren alvast mee.

Op zaterdag 18 en zondag 19 januari organiseren zo’n 150 Davidsfonds afdelingen in Vlaanderen een literair evenement bij een heerlijk ontbijt of een sprankelend aperitief. Heel wat bekende auteurs maar ook jong, lokaal talent schuiven mee aan tafel: onder anderen Diane Broeckhoven, Kurt Van Eeghem, Pascal Verbeken, Brigitte Raskin, Bent Van Looy, Belinda Aebi en Peter Verhelst zijn te gast. Het literaire feestje is het ideale moment om het publiek in contact te brengen met auteurs.

Tijdens Toast Literair vinden niet alleen auteurslezingen plaats, maar ook heel wat andere activiteiten rond literatuur, zoals poëzievoordrachten, theater- en muziekvoorstellingen en prijsuitreikingen van Junior Journalist, onze schrijfwedstrijd voor jongeren. Het volledige programma is te raadplegen via www.toastliterair.be.

Vorig jaar bracht Toast Literair 10.000 literatuurliefhebbers samen en werd zo het grootste literaire ontbijt van Vlaanderen en Brussel. Davidsfonds hoopt om ook tijdens de 10de editie in 2020 minstens evenveel mensen te verbinden via literatuur.

Story image

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven