Skip to Content

Hilde Van Vossel uit Melsele wint 31ste Davidsfonds Zomerzoektocht

Grootste zoektocht van Vlaanderen lokt 18.500 deelnemers naar Lier

Gisteren werden in de Colibrantkapel in Lier de winnaars bekendgemaakt van de 31ste Davidsfonds Zomerzoektocht. Hilde Van Vossel (48) uit Melsele kroonde zich dit jaar tot beste volwassen speurneus van 2017. Evy Vander Beken (36) en haar gezin uit Wortegem-Petegem kwamen als winnaar van de gezinszoektocht uit de bus. Maar liefst 18.500 mensen namen dit jaar deel aan de Zomerzoektocht in Lier. Daarmee bevestigt het evenement zijn positie als grootste zoektocht van Vlaanderen.

Hilde Van Vossel (48) uit Melsele nam al zo’n zeventien keer deel aan de Zomerzoektocht en slaagde er dit jaar in om de eindwinnaar van de 31ste editie van de Zomerzoektocht te worden. Zij vond alle antwoorden op de achttien vragen én kon het antwoord op de schiftingsvraag het beste inschatten. Ook Evy en haar gezin, die al een vijftal keer deelnamen, vonden alle antwoorden op de vragen van de gezinszoektocht en schatten de schiftingsvraag goed in. Schepen Rik Verwaest blikt terug op een succesvolle editie: “De Zomerzoektocht was een cadeau voor de stad, haar inwoners, de horeca en de handelaars. Het was niet alleen een ontdekkingstocht voor alle Vlamingen, maar ook voor de Lierenaars zelf. Bovendien verliep de samenwerking met het Davidsfonds erg professioneel. Ik kan het iedereen aanraden.”

Winnares Hilde ging naar huis met onder andere een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen ter waarde van 1.000 euro. Evy en haar gezin winnen een overnachting voor zes personen in Bed Muzet en een privérondvaart op de Binnennete in Lier voor acht personen. Maar er waren nog meer winnaars. Nieuw dit jaar was de fotowedstrijd. De prijs van de leukste foto met een schaap in de hoofdrol ging naar de familie Eyben uit Herent. Zij winnen een fotoshoot voor het hele gezin. Naast die hoofdwinnaars werden ook nog de dertien beste deelnemers in de bloemetjes gezet met onder meer overnachtingen in Lierse hotels, gastronomische arrangementen, City Beer Golf in Lier, een privérondvaart op de Binnennete en boekenpakketten van het Davidsfonds. Daarnaast krijgen de andere winnaars een Davidsfonds boekenbon van 30 euro toegestuurd.

Het Davidsfonds organiseerde al voor de 31ste keer de Zomerzoektocht. Dit jaar was het decor Lierke Plezierke. Met succes, want maar liefst 18.500 mensen namen deel en ontdekten zo de stad en de streek. Meer dan de helft van de deelnemers gaf aan de streek zeker opnieuw eens te bezoeken. Ongeveer een derde van de deelnemers deed langer dan één dag over de zoektocht en bijna drie vierde logeerde twee nachten in de streek. 95% van de deelnemers consumeerde iets in de lokale horeca. Dat zijn mooie cijfers. “Voor het eerst was er naast de horeca ook aandacht voor de middenstand en werd de brug naar de winkeliers gemaakt. De reacties van de handelaars waren unaniem positief, zeker bij de winkeliers die zelf ook een actie hadden gekoppeld aan de zoektocht,” vertelt Hannelore Vermassen, medewerkster Team Ondernemen van de stad Lier.  

Met de prijsuitreiking is de editie 2017 helemaal afgerond. De juiste antwoorden vindt u op www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Volgend jaar vindt de populaire zoektocht plaats in Tervuren, Hoeilaart en Overijse. Op naar de Groene Gordel!

De Davidsfonds Zomerzoektocht is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met Visit Lier, KBC, Westmalle, UiT met Vlieg en UiT in Vlaanderen. 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven