Skip to Content

Jan De Bolle uit Outer wint 32ste Davidsfonds Zomerzoektocht

Grootste zoektocht van Vlaanderen lokt 17.000 deelnemers

Op zondag 21 oktober 2018 werden de winnaars van de Davidsfonds Zomerzoektocht bekendgemaakt. Jan De Bolle (69) uit Outer kroonde zich tot beste volwassen speurneus. Michelle Matton (8) uit Merelbeke kwam als winnaar van de gezinszoektocht uit de bus. Zij haalden het van meer dan 17.000 deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht in Tervuren, Hoeilaart en Overijse.

Winnaar Jan De Bolle uit Outer nam al voor de 20ste keer deel aan de Davidsfonds Zomerzoektocht. Dit jaar vond hij alle antwoorden op de 24 vragen en ook het antwoord op de schiftingsvraag schatte hij het beste in. Jan De Bolle: “We doen eigenlijk nooit mee om te winnen, maar wel om de streek te ontdekken. Maar ik ben natuurlijk zeer blij en verrast.” Ook Michelle Matton, haar ouders en jongere broer vonden alle antwoorden op de vragen van de gezinszoektocht. Zij namen pas voor de tweede keer deel.

Jan De Bolle ging naar huis met onder andere een reischeque van Davidsfonds Cultuurreizen ter waarde van 1.000 euro: “Mijn vrouw en ik gaan die zeker gebruiken om een korte cultuurreis te maken, misschien naar Nederland of Frankrijk,” vertelt Jan. Ook de rest van de top 10 mocht mooie geschenken in ontvangst nemen, zoals een cabrioweekend, een weekendje weg, een restaurantbezoek of een boekenpakket. Michelle Matton en haar gezin werden beloond met de mooiste kinderboeken en een verwenweekend ter waarde van 500 euro in de Druivenstreek.

Davidsfonds organiseerde de Zomerzoektocht al voor de 32ste keer. De Druivenstreek was dit jaar gastheer en mocht 17.000 deelnemers verwelkomen die Tervuren, Hoeilaart, Overijse en de streek verkenden. Meer dan de helft van de deelnemers verbleef 2 of meerdere dagen in de Druivenstreek en het grootste deel daarvan overnachtte ook in de regio. 93% van de deelnemers dronk of at iets bij de lokale horeca. Davidsfonds werkt dus niet alleen aan cultuurbeleving, maar heeft met de Zomerzoektocht ook een economische impact: de zoektocht realiseerde een meeromzet van 850.000 à 900.000 euro in de horeca.

Met de prijsuitreiking is editie 2018 helemaal afgerond. De juiste antwoorden zijn vanaf nu terug te vinden via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Volgend jaar vindt de Davidsfonds Zomerzoektocht plaats in Bilzen en Tongeren.

Contacteer ons
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven