Skip to Content

Jenny Kimpen uit Leuven wint fotowedstrijd Davidsfonds Cultuurreizen

In 2019 organiseerde Davidsfonds Cultuurreizen een fotowedstrijd. Elke maand konden reizigers maximum 3 foto’s, genomen op een Davidsfonds cultuurreis, insturen. De mooiste foto van de maand was goed voor een reischeque van 100 euro. Elke maandwinnaar maakte vervolgens kans op de hoofdprijs: een 5-daagse cruise naar Venetië van CroisiEurope. Jenny Kimpen uit Leuven is de gelukkige winnaar!

Van 1 tot 31 januari 2020 kon iedereen die wilde, stemmen op een van de maandwinnaars van de fotowedstrijd van 2019. De foto van Jenny Kimpen kreeg de meeste stemmen. Ze nam de foto tijdens een Davidsfonds cultuurreis naar Marseille, in de hippe wijk Cours Julien. Dat levert haar nu een mooie prijs op: een 5-daagse cruise in volpension voor 2 personen, met dank aan de gulle sponsoring van CroisiEurope.

v.l.n.r.: Johan Smeuninx, Directeur Davidsfonds Cultuurreizen; winnares Jenny Kimpen; Kendra Maes, Sales Manager CroisiEurope
v.l.n.r.: Johan Smeuninx, Directeur Davidsfonds Cultuurreizen; winnares Jenny Kimpen; Kendra Maes, Sales Manager CroisiEurope
De winnende foto
De winnende foto

Andere podiumplaatsen

De tweede podiumplaats is voor Rita Depestel-Martynowski uit Ekeren. Zij fotografeerde een jong paar in traditionele trouwkledij in Khiva, een prachtig bewaarde stad langs de Zijderoute in Oezbekistan. Zij wint een reischeque van 250 euro. De derde plaats is ten slotte voor Jan Liekens uit Boechout. Die ging samen met reisleider Walter Van Strydonck mee op cultuurreis naar de Cycladen. Hij wint een boekenbon van 100 euro.

De foto van Rita Depestel die als tweede eindigde.
De foto van Rita Depestel die als tweede eindigde.
De foto van Jan Liekens was goed voor de derde plaats.
De foto van Jan Liekens was goed voor de derde plaats.

 

Haikuwedstrijd

In 2020 pakt Davidsfonds Cultuurreizen uit met een nieuwe wedstrijd, eentje voor haiku’s. Reizigers kunnen elke maand maximum 3 haiku’s insturen die ze schreven over een Davidsfonds cultuurreis. De jury, onder leiding van niemand minder dan Herman Van Rompuy, maakte de eerste maandwinnaar al bekend. Dat is Raymond Moreau met zijn haiku over Armenië.

“Somber en sober
getuigen de stenen van
vergane glorie.”

Hij wint een reischeque van 100 euro. Wilt u ook graag meedoen aan de haikuwedstrijd? Surf dan snel naar www.cultuurreizen.be/haikuwedstrijd voor alle info.

Niet voor publicatie: Voor meer info kunt u terecht bij Johan Smeuninx, directeur Davidsfonds Cultuurreizen, 0486 98 41 67, 016 31 06 00 of johan.smeuninx@davidsfonds.be.  

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds

 

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven