Skip to Content
Lancering nieuw reisaanbod met Canvasreis naar Auschwitz & Krakau en Inspiratiedag rond duurzaamheid

Lancering nieuw reisaanbod met Canvasreis naar Auschwitz & Krakau en Inspiratiedag rond duurzaamheid

  • Reisbrochure met meer dan 60 nieuwe reizen
  • Nieuwe bestemmingen zoals Charleroi, Friesland, Kent & Sussex, Noord-Wales & Manchester, Roemenië en Minsk & Brest
  • Canvasreis naar Auschwitz & Krakau o.l.v. Christophe Busch
  • Nieuw concept ‘Kort & krachtig’ en herneming van Bajkonoer met raketlancering
  • Inspiratiedag erfgoed, duurzaamheid en cultuurtoerisme op donderdag 7/11

Davidsfonds Cultuurreizen lanceert vandaag haar nieuwe reisaanbod voor het voorjaar van 2020. De brochure is goed voor meer dan 60 nieuwe reizen en gaat samen met de lancering van de eerste Canvasreis naar Auschwitz & Krakau en een Inspiratiedag rond erfgoed, duurzaamheid en cultuurtoerisme.

Een daguitstap naar Charleroi, een citytrip naar Minsk & Brest, een rondreis door Roemenië … Het zijn enkele van de nieuwe reisbestemmingen die Davidsfonds Cultuurreizen aanbiedt voor het voorjaar van 2020.  Ook zijn er een aantal nieuwe reisleiders, zoals auteur en journalist Pascal Verbeken, journalist Julie Reniers en ruimtedeskundige Bart Hendrickx. De reis naar Bajkonoer om een raketlancering bij te wonen, die in 2018 voor het eerst georganiseerd werd en meteen volzet was, wordt hernomen. En voor het eerst staan er enkele bestemmingen ‘kort & krachtig’ op het programma voor wie weinig tijd heeft: Iran, Caïro & Luxor en Jordanië.

Ook nieuw is de eerste Canvasreis naar Auschwitz & Krakau. Christophe Busch, algemeen directeur van Kazerne Dossin, zal de reis begeleiden. Op het programma staan zeer uitgebreide bezoeken aan de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau, met unieke plaatsen waar zelden toeristen komen, en vooraf een bezoek aan Kazerne Dossin ter introductie van de reis.

Dat Davidsfonds Cultuurreizen zicht met duurzaamheid bezighoudt blijkt niet alleen uit de CO2-compensatie van elke vlucht. Dit najaar organiseert ze de eerste Inspiratiedag erfgoed, duurzaamheid en cultuurtoerisme, samen met de opleiding Master in het toerisme van de KU Leuven en met steun van het Urbain Claeysfonds. Op het programma staan heel wat korte sessies met sprekers zoals prof. dr. Dominique Vanneste (KU Leuven), Paul Peeters (Universiteit Breda) en Isabelle Vertriest (WWF). Alle info vindt u via ees.kuleuven.be/cultuurtoerisme.

Het nieuwe reisaanbod van Davidsfonds Cultuurreizen kunt u online bekijken op www.cultuurreizen.be. Voor een papieren exemplaar kunt u mailen naar cultuurreizen@davidsfonds.be of bel 016 31 06 00.

Davidsfonds Cultuurreizen zijn reizen met een rijk cultureel programma in groepen van 15 tot 25 deelnemers, binnen en buiten Europa. Het aanbod bestaat uit steden- en rondreizen, cruises, muziek-, wijn- en tuinreizen. Ze worden allemaal begeleid door deskundigen met een grote cultuur-historische bagage en kennis van de lokale taal en cultuur.

Johan Smeuninx Directeur Davidsfonds Cultuurreizen, Davidsfonds
Story image

 

 

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven