Skip to Content

Liefde voor literatuur brengt 10.000 mensen samen

Geslaagde zevende editie van Toast Literair op zondag 22 januari

De liefde voor literatuur bracht vandaag maar liefst 10.000 mensen samen voor de zevende editie van Toast Literair van het Davidsfonds. Het evenement is daarmee een van de grootste literaire initiatieven in Vlaanderen en verenigt op de voorlaatste zondag van januari literatuur met een lekker ontbijt of een sprankelende toost.

Zo’n 180 Davidsfonds afdelingen organiseerden zondag 22 januari de zevende editie van de literaire brunch Toast Literair. Dat initiatief is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een van de grootste literaire evenementen in Vlaanderen. Op de voorlaatste zondag van januari brengen tientallen Davidsfonds afdelingen heel wat mensen samen rond literatuur met auteursbezoeken, literaire performances, literaire wandelingen, poëtische vertellingen, voordrachten, boeiende lezingen … Dat allemaal in combinatie met een uitgebreid ontbijt en/of een lekker aperitief.

 

Flink wat toonaangevende auteurs waren te gast op Toast Literair, onder meer Lize Spit, Christophe Vekeman, Diane Broeckhoven, Chris De Stoop, Griet Op de Beeck, Dirk Bracke, Maud Vanhauwaert, Bart Moeyaert, Annelies Verbeke, Herman Van Rompuy en Peter Terrin. Op heel wat plaatsen was er een ook jeugdactiviteit of een apart onderdeel voor kinderen. Van een jeugdauteur die op bezoek kwam tot een muzikale voorstelling op basis van prentenboeken. Zo werd Toast Literair meteen ook een activiteit voor het hele gezin.

 

Uitschieters waren Davidsfonds Sint-Eloois-Winkel, dat 155 mensen bijeenbracht voor een voorstelling over Toon Hermans en Roald Dahl door leerlingen van de Winkelse Academie. Verder waren er 145 deelnemers voor Griet Op de Beeck in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, 121 mensen voor de voorstelling ‘Haar?!’ van Veva en Nele Gerard in Maaseik, 100 toeschouwers voor de voorstelling rond Dirk Van Esbroeck in Sint-Job-in-'t-Goor, 88 literatuurliefhebbers voor Lize Spit in Tienen, 70 aanwezigen voor Saskia De Coster in Linden en 65 deelnemers voor een literair aperitief met Michiel Hendryckx in Wondelgem.

 

Volgend jaar vindt Toast Literair plaats op zondag 21 januari 2018. Ook dan hoopt het Davidsfonds weer een heleboel mensen te verbinden rond literatuur.

 

Alle info over Toast Literair en het volledige programma vindt u op www.toastliterair.be. Toast Literair is een organisatie van het Davidsfonds, in samenwerking met De Standaard, Rondom en Confituur.

Contacteer ons
Lieselotte De Snijder stafmedewerker Communicatie, Davidsfonds
Lieselotte De Snijder stafmedewerker Communicatie, Davidsfonds
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven