Skip to Content

Ontbijt samen met Bart Moeyaert en Annemie Struyf tijdens Toast Literair

Literaire brunch op zondag 21 januari 2018

Wie altijd al eens wilde ontbijten, brunchen of aperitieven met literair Vlaanderen, kan nu zondag 21 januari zijn kans grijpen. Op zo’n 170 plekken in Vlaanderen en Brussel komen tientallen auteurs spreken bij een uitgebreid ontbijt, aperitief of brunch tijdens Toast Literair. Organisator Davidsfonds hoopt zo een heleboel mensen te verbinden rond literatuur.

Op zondag 21 januari 2018 nodigen verschillende Davidsfonds afdelingen in elke provincie een auteur uit bij een sprankelend aperitief of een heerlijk ontbijt. Het ideale moment dus om als lezer in contact te komen met schrijvers tijdens lezingen, literaire wandelingen, theatervoorstellingen of andere literaire evenementen. We lichten voor u de topactiviteiten per provincie uit:

  • In Limburg schuift Bart Moeyaert mee aan bij Davidsfonds Peer. Hij vertelt over zijn gezin en geboortedorp, het ontstaan van zijn eerste boek, zijn evolutie en staat stil bij een aantal van zijn werktitels. Oxfam Wereldwinkel en Voedselteam Peer zorgen voor een lekker fairtradeontbijt. Davidsfonds Genk nodigt Aya Sabi uit, samen met Kaat Vrancken en pianist Wouter Dewit. Aya Sabi vertelt er over haar opmerkelijk debuut Verkruimeld land.
  • Oost-Vlaanderen heeft met Stefan Hertmans en Lara Taveirne ook twee grote namen gestrikt. Stefan Hertmans stelt bij Davidsfonds Aalst zijn boek De bekeerlinge voor en gaat dieper in op de motieven. Regisseur en auteur Lara Taveirne heeft het bij Davidsfonds Aalter over haar schrijfproces, De kinderen van Calais, Hotel zonder sterren en het nieuwe boek waaraan ze werkt.
  • In Antwerpen komt Alicja Gescinska, winnares van de Vlaamse Debuutprijs 2017, naar Davidsfonds Zandhoven. Ze vertelt over De verovering van de vrijheid, Een soort van liefde en de grote thema’s en levensvragen die haar bezighouden. Ook Christophe Vekeman doet mee met Toast Literair: bij Davidsfonds Ekeren heeft hij het over zijn werk en vertelt hij zeker over zijn vijftiende boek, Mensen als ik, dat eind maart verschijnt.
  • Vlaams-Brabant en Brussel ontbijten onder andere samen met Annemie Struyf en Koen Peeters. Annemie vertelt bij Davidsfonds Leuven over haar jaar in Frankrijk, de televisiereeksen en het boek Ma vie en rose. Davidsfonds Sint-Stevens-Woluwe nodigt dan weer Koen Peeters uit, auteur van De mensengenezer en winnaar van de ECI-Literatuurprijs.
  • In West-Vlaanderen brengt Hilde Vandermeeren, winnares van de Knack Hercule Poirotprijs 2017, een toost uit bij Davidsfonds Vichte en Davidsfonds Desselgem/Waregem-Centrum. Willy Spillebeen schuift dan weer aan bij Davidsfonds Oostende: de auteur van romans, poëzie, essays, vertalingen en bloemlezingen vertelt er over zijn werk.

Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten per provincie vindt u op www.toastliterair.be

Contacteer ons
Lieselotte De Snijder stafmedewerker Communicatie, Davidsfonds
Lieselotte De Snijder stafmedewerker Communicatie, Davidsfonds
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven