Skip to Content
Paul en Lieve Vandael uit Herentals winnen 33ste Davidsfonds Zomerzoektocht

Paul en Lieve Vandael uit Herentals winnen 33ste Davidsfonds Zomerzoektocht

Meer dan 15.000 mensen vonden de weg naar Tongeren en Bilzen

Op zondag 13 oktober 2019 werden de winnaars van de 33ste Davidsfonds Zomerzoektocht bekendgemaakt. Paul en Lieve Vandael uit Herentals kroonden zich tot de beste volwassen speurneuzen. Reinout uit Zwevegem won samen met zijn oma Roos Dumortier de familiezoektocht. Zij haalden het van meer dan 15.000 deelnemers aan de Davidsfonds Zomerzoektocht in Tongeren en Bilzen.

Winnaars Paul en Lieve Vandael namen al zo'n 20 keer deel aan de Davidsfonds Zomerzoektocht. Dit jaar vonden ze alle antwoorden op de 26 vragen en ook de twee eerste schiftingsvragen hadden ze helemaal juist. Ook Reinout en zijn grootouders vonden alle antwoorden van de familiezoektocht en konden zo de slagzin ‘Welkom in lekker Limburg’ vormen. Zij kwamen het dichtste in de buurt bij de schiftingsvragen.

Paul en Lieve Vandael ging naar huis met een Davidsfonds Cultuurreis naar Griekenland ter waarde van 2.390 euro. Reinout en zijn familie kunnen de streek nog eens verkennen tijdens een ‘ecoglamping’-verblijf en daarbij o.a. het Gallo-Romeins Museum bezoeken. Daarnaast werd hij beloond met een boekenbon ter waarde van 120 euro. Ook de rest van de top 10 mocht mooie geschenken in ontvangst nemen, zoals een weekendje weg, een restaurantbezoek of een Westmalle-geschenkpakket.

Davidsfonds organiseerde de Zomerzoektocht al voor de 33ste keer. Dit jaar vonden meer dan 15.000 deelnemers – 60% nam al meer dan 10 keer deel! – hun weg naar Tongeren en Bilzen. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “De Davidsfonds Zomerzoektocht zorgde voor een belangrijke extra boost voor de toeristische sector. Maar liefst 15.000 deelnemers kwamen de regio ontdekken en bleven hier eten, drinken en vaak ook slapen, want 6 op 10 deelnemers koppelde één of meerdere overnachtingen aan de zoektocht, goed voor een economische impact van 1,5 miljoen euro omzet door verblijfstoerisme”. Maar liefst 97% van de deelnemers dronk of at iets bij de lokale horeca en 78% gaf daar bij meer uit dan 50 euro.

Met de prijsuitreiking is editie 2019 helemaal afgerond. De juiste antwoorden zijn vanaf nu terug te vinden via www.davidsfonds.be/zomerzoektocht. Volgend jaar vindt de Davidsfonds Zomerzoektocht – in een nieuw jasje! – plaats in Brussel.

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven