Persuitnodiging: culturele zomerzoektocht in de Druivenstreek

De leukste zoektocht van Vlaanderen komt naar Tervuren, Hoeilaart en Overijse

Deze zomer wordt het uitzonderlijk druk in Tervuren, Hoeilaart en Overijse: van 2 juni tot 16 september strijkt de Davidsfonds Zomerzoektocht neer in de Druivenstreek. Al voor de 32ste keer organiseert het cultuurnetwerk de speurtocht die leidt langs culturele hoogtepunten en verborgen parels in eigen land. Davidsfonds, Tervuren, Hoeilaart, Overijse, de horeca en de handelaars staan klaar om zo’n 20.000 deelnemers te ontvangen. 

Davidsfonds en de deelnemende gemeenten lichten u dit unieke initiatief graag persoonlijk en in detail toe tijdens de persvoorstelling van maandag 28 mei 2018.

  • Waarom zijn er 4 parcours?
  • Wie zijn de bekende inwoners die je door de streek leiden in de nieuwe gids De Druivenstreek?
  • Hoeveel deelnemers zullen er in de Druivenstreek overnachten?
  • Op welke manier pikken de handelaars een graantje mee?
  • Hoe verliep de samenwerking tussen Davidsfonds en Tervuren, Hoeilaart en Overijse?

PROGRAMMA

  • Verwelkoming
  • Panelgesprek over de Zomerzoektocht en Davidsfonds met Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme van de Provincie Vlaams-Brabant en Tine Verhelst, directeur Davidsfonds
  • Meer achtergrond bij het parcours door samensteller Peter Frison en bij het nieuwe boek De Druivenstreek. Bekende inwoners gidsen je door Hoeilaart, Huldenberg, Tervuren en Overijse met auteur Anne Peeters 
  • De twee schepenen voor Toerisme Mario Van Rossum (Tervuren) en Joris Pijpen (Hoeilaart), en eerste schepen van Overijse Jan De Broyer geven tips en delen hun favoriete plekjes in hun gemeente

Daarnaast is er mogelijkheid tot aanvullende interviews en foto’s.

U bent van harte welkom op maandag 28 mei 2018 om 11 uur in De Warandepoort (Markt 7B, Tervuren). Gelieve in te schrijven voor vrijdagmiddag 25 mei 2018 om 12 uur.

> Ik kom naar de persvoorstelling

Kathleen Haesaerts

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Contact

Quinten Metsysplein 12 3000 Leuven

+3216310600

[email protected]

www.davidsfonds.be