Skip to Content
Toast Literair brengt 10.000 literatuurliefhebbers samen

Toast Literair brengt 10.000 literatuurliefhebbers samen

Succesvolle literaire brunch op zondag 20 januari 2019

De liefde voor literatuur bracht vandaag maar liefst 10.000 mensen op de been voor de negende editie van Toast Literair. Op zo’n 170 plekken in Vlaanderen en Brussel toostten auteurs en literatuurliefhebbers op het nieuwe jaar. Daarmee is Toast Literair opnieuw het grootste nieuwjaarsfeest dat literatuur, auteurs en lezers verenigt bij een lekker ontbijt of een sprankelende toost. Organisator Davidsfonds blikt tevreden terug.

Zo’n 170 Davidsfonds afdelingen organiseerden vandaag, zondag 20 januari, de negende editie van de literaire brunch Toast Literair. En heel wat toonaangevende auteurs waren van de partij: onder meer Joke van Leeuwen, Saskia De Coster, Bart Moeyaert, Griet op de Beeck, Jan Hautekiet, Stefan Hertmans, Lara Taveirne en Oscar van den Boogaard konden op heel wat belangstelling rekenen.

Davidsfonds Ieper spande de kroon met 150 deelnemers voor hun literair programma met leerlingen van de Academie en laureaten van de Junior Journalist-wedstrijd. Jan Hautekiet, die bij Davidsfonds Maasmechelen vertelde over zijn boek Ons moeder zei altijd, vermaakte niet minder dan 130 aanwezigen. Rik Torfs bracht bij Davidsfonds Tongerlo dan weer 120 toeschouwers bijeen rond zijn boek De filosofie van Torfs in 140 tekens. De voorstelling van Piet Soete, Bart Verhelle en Arnold Sercu met liedjes en anekdotes uit de tijd van Wim Sonneveld en Toon Hermans kon op 100 deelnemers rekenen bij Davidsfonds Oudenaarde. En Bob Dylan-kenner Patrick Roefflaer vertelde bij Davidsfonds Bekkevoort voor een publiek van 80 mensen over de teksten en de muziek van Bob Dylan.

Tine Verhelst, algemeen directeur van Davidsfonds, blikt tevreden terug. “Het is geweldig om te zien wat een divers literair aanbod onze afdelingen uit hun hoed toveren tijdens Toast Literair. Zowel jong talent als gevestigde schrijvers en grote namen verwenden het publiek met uiteenlopende teksten en verhalen. We kijken al reikhalzend uit naar de editie van volgend jaar.” In 2020 blaast Toast Literair tien kaarsjes uit en dat wordt een heel weekend gevierd: stip dus alvast 18 en 19 januari 2020 aan in de agenda.

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven