Skip to Content
Toast Literair brengt 9.000 literatuurliefhebbers samen

Toast Literair brengt 9.000 literatuurliefhebbers samen

Succesvolle tiende editie op zaterdag 18 en zondag 19 januari 2020

De liefde voor literatuur bracht dit weekend maar liefst 9.000 mensen op de been voor de tiende editie van Toast Literair. Op zo’n 170 plekken in Vlaanderen en Brussel toostten auteurs, woordkunstenaars en literatuurliefhebbers op het nieuwe jaar. Daarmee is Toast Literair opnieuw het grootste nieuwjaarsfeest dat literatuur, auteurs en lezers verenigt bij een lekker ontbijt of een sprankelende toost. Organisator Davidsfonds blikt tevreden terug.

Meer dan 170 Davidsfonds afdelingen organiseerden zaterdag 18 en zondag 19 januari, de tiende editie van de literaire brunch Toast Literair. En heel wat toonaangevende auteurs en woordkunstenaars waren van de partij: onder meer Jeroen Olyslaegers, Sien Volders, Bart Moeyaert, Rick de Leeuw, Dalilla Hermans, Tom Driesen, Pascal Verbeken, Bernard Dewulf, Peter Holvoet-Hanssen en Fikry El Azzouzi konden op heel wat belangstelling rekenen. Ook jong lokaal schrijftalent werd in de kijker gezet met onder meer op diverse plaatsen prijsuitreikingen van de schrijfwedstrijd Junior Journalist.

In 2021 voorzien we opnieuw een weekend Toast Literair: stip dus alvast 23 en 24 januari 2021 aan in de agenda.

Margot Thysens Stafmedewerker evenementen, Davidsfonds

 

 

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven