Skip to Content

Toast Literair op zondag 22 januari 2017

Grootste literaire brunch van Vlaanderen in aantocht

Over een goede maand, op zondag 22 januari 2017, vindt de 7de editie plaats van Toast Literair, de grootste literaire brunch van Vlaanderen. Opnieuw zullen tientallen auteurs, overal in Vlaanderen, het beste van zichtzelf geven - en dat tijdens een uitgebreid ontbijt of een literair aperitief. Vanaf dit jaar is er ook een gloednieuwe website die alle activiteiten bundelt: www.toastliterair.be.

Toast Literair is intussen een vaste waarde geworden in het literaire landschap in Vlaanderen. De eerste editie vond plaats in 2011 en bracht toen meteen al 8.000 bezoekers op de been. Binnenkort kan Toast Literair zeven kaarsjes uitblazen en mag het rekenen op een publiek van om en bij de 12.000 bezoekers. Meteen is Toast Literair ook het eerste literaire feestje van het nieuwe jaar én een grote activiteit voor heel wat lokale Davidsfonds afdelingen. Vorig jaar deden om en bij de 200 afdelingen mee - daarmee maakten ze van Toast Literair de grootste literaire brunch van het land.

Ook dit jaar zullen weer heel wat Davidsfonds afdelingen op de kar springen. Ze nodigen gevestigde literaire waarden uit, maar geven evengoed (jong) lokaal talent een gouden kans. Zijn al zeker op de afspraak: dé literaire sensatie van het moment, Lize Spit, maar daarnaast ook grote namen als Saskia De Coster, Christophe Vekeman, Annelies Verbeke, Chris De Stoop, Stijn Meuris, Griet Op de Beeck, Dirk Bracke, Ludo Abicht, Diane Broeckhoven... Zij komen vertellen over hun carrière en lezen voor uit eigen werk. Maar daarnaast plannen Davidsfonds afdelingen ook heel vaak andere activiteiten zoals literaire wandelingen, theatervoorstellingen, prijsuitreikingen van de Junior Journalist-wedstrijd...

Helemaal nieuw dit jaar is de website www.toastliterair.be die speciaal werd ontworpen voor het evenement. Daarop kunnen geïnteresseerden heel gemakkelijk opzoeken welke activiteiten er plaatsvinden in hun buurt of hun provincie - welke auteurs er waar te gast zijn, bijvoorbeeld. Bovendien geeft de site ook boekentips mee en verwijst hij uiteraard ook door naar andere interessante activiteiten van het Davidsfonds, zoals de Nacht van de Geschiedenis rond muziek, in maart, en de Zomerzoektocht vanaf juni, in Lier.

Iedereen die zin heeft in een portie fijne literatuur, gecombineerd met een lekker ontbijt of een sprankelend aperitief weet dus waarheen, op zondag 22 januari!

Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven