Uitnodiging persvoorstelling nieuw cultuurjaar Davidsfonds

Davidsfonds lanceert cultuurjaar met boekvoorstelling Guy Segers, in aanwezigheid van Renaat Landuyt

Vrijdag 22 september 2017 — Op vrijdag 22 september om 11 uur stellen het Davidsfonds en WPG Uitgevers het boek Schaduwen van Guy Segers voor in het Groeningemuseum in Brugge. Het is meteen ook de aftrap van het nieuwe cultuurseizoen van het Davidsfonds, dat dit jaar uitpakt met een reeks nieuwigheden. Nieuwe partners, nieuwe boeken, nieuwe columnisten en een vernieuwde missie laten zien dat er een frisse wind waait door het grootste cultuurnetwerk van Vlaanderen. 

 

Boekvoorstelling Schaduwen

Schaduwen speelt zich grotendeels af in het Brugse Ommeland, waar aan het eind van de Tweede Wereldoorlog Duitsers en Canadezen verwoed slag leverden (zie kader). Het Groeningemuseum, decor van de boekvoorstelling, speelt ook een rol in het verhaal. Tijdens een vraaggesprek met auteur Guy Segers komt u alles te weten over de meeslepende roman. Nadat de auteur een fragment heeft voorgelezen, zal Brugs burgemeester Renaat Landuyt de voorstelling afsluiten.

 

Nieuw cultuurseizoen Davidsfonds

Naast de boekvoorstelling stelt het Davidsfonds ook het nieuwe cultuurjaar voor. Tine Verhelst, algemeen directeur van het Davidsfonds, staat stil bij de vele nieuwigheden. Zo werd het aanbod cultuurpartners fors uitgebreid: we werken nu samen met meer dan dertig Vlaamse cultuurhuizen. Het Davidsfonds strikte ook nieuwe columnisten voor het Cultuurmagazine, onder wie niemand minder dan Dimitri Leue, die zal schrijven over cultuurbeleving met het gezin. Cultuur tussen verschillende generaties en cultuur die lokaal verankerd is, zijn dan ook onze speerpunten. Dat kunt u dit najaar ontdekken tijdens Vers Geperst: op tientallen plaatsen in heel Vlaanderen stellen de lokale vrijwilligers het nieuwe boeken- en activiteitenaanbod feestelijk voor. Bovendien start er dit najaar ook een traject om de missie van het Davidsfonds te actualiseren, waarbij de vrijwilligers nauw betrokken zullen worden. Het wordt een bijzondere oefening, die Tine graag toelicht.   

 

We kijken ernaar u te ontmoeten en meer te vertellen over onze boeken, evenementen, cursussen en cultuurreizen.

 

Praktisch

Vrijdag 22 september om 11 uur in het Groeningemuseum in Brugge (Dijver 12, 8000 Brugge)

 

Programma

  • 10.30 uur: start onthaal
  • 11 uur: welkom
  • 11.10 uur: toelichting over het nieuwe cultuurseizoen door Tine Verhelst, directeur Davidsfonds
  • 11.20 uur: vraaggesprek met auteur Guy Segers door Ann Van Camp, uitgever Davidsfonds
  • 11.40 uur: fragment uit Schaduwen door Guy Segers
  • 11.50 uur: afsluitend woordje door Renaat Landuyt, burgemeester Brugge
  • 12.00 uur: receptie

 

Inschrijvingen

Schrijf u in voor donderdag 21 september via evenementen@davidsfonds.be.

 

Schaduwen, roman van Guy Segers

Gunther Blaufeld, officier uit Sankt Vith, beleefde het einde van de oorlog als amateurarcheoloog in het Brugse Ommeland: tussen Oostkerke en Damme hoopte hij de locatie van Monnikenrede, een 13de-eeuwse verzonken Zwinhaven, te vinden. Helaas zonder succes. Of niet? Na de dood van Blaufeld probeert zijn enige zoon Alex in de West-Vlaamse polders de waarheid te achterhalen. Maar algauw raakt hij verstrikt in een kluwen van verdachtmakingen en vertwijfeling: in Oostkerke komt aan het licht dat zijn vader een buitenechtelijk kind heeft verwekt en dat de ondergedoken Joodse familie Meier door toedoen van zijn vader naar Bergen-Belsen werd gedeporteerd.

 

Guy Segers was jarenlang actief als radiomedewerker bij VRT (reisprogramma Koffers & Co). Hij publiceerde eerder de romans Helen (Globe) en De Collectie (Davidsfonds) en samen met Theo Jochems de poëziebloemlezing Ik voel me wat bijzonder (Infodok).

 

Schaduwen
224 p. | € 19,99 | zachte kaft
ISBN 978 90 5908 885 6

 

Schaduwen, roman van Guy Segers

Contacteer ons

barbara.struys@davidsfonds.be

stafmedewerker marketing en partnerships

Davidsfonds