Skip to Content
Vriendschap te land, ter zee én in de lucht

Vriendschap te land, ter zee én in de lucht

Junior Journalist Wedstrijd West-Vlaanderen 2018 op gang getrapt met nieuwe meter en mooie prijzenpot

Davidsfonds West-Vlaanderen trapte begin oktober de nieuwe editie van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd af met een paar fijne nieuwtjes: Blankenberge wordt gaststad voor de prijsuitreiking van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd West-Vlaanderen op 22 april 2018. Veerle Deblauwe, journaliste bij Radio2 West-Vlaanderen, neemt enthousiast het meterschap op en Davidsfonds West-Vlaanderen verwent de winnaars met een stevige prijzenpot.

De Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd daagt jong schrijfgeweld in Vlaanderen uit om de pennen te kruisen en rond een gedefinieerd thema een straf verhaal of een scherp opiniestuk te creëren.  De wedstrijd combineert creativiteit met burgerzin en is met voorsprong de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen met een educatief én maatschappelijk belang.  De wedstrijd wordt georganiseerd door vrijwilligers uit een 70-tal lokale afdelingen.  Zij werken samen met meer dan 150 scholen om niet minder dan 5300 deelnemers in West-Vlaanderen te bereiken én te motiveren.  Elke afdeling huldigt hun lokale laureaten, die daarna worden uitgenodigd op de provinciale prijsuitreiking.

“Via de organisatie van onze lokale wedstrijd willen we jonge schrijvers graag aanmoedigen om creatief om te gaan met taal en tegelijk ook correct Nederlands te gebruiken.  Dat kan zeker en daarom wensen we alle deelnemers in West-Vlaanderen veel suc6!”, licht Sandy Buysschaert van Davidsfonds Blankenberge toe.

Op 22 april 2018 zet de stad Blankenberge de deuren open voor de provinciale prijsuitreiking van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd West-Vlaanderen.
“Als stad ondersteunen we al vele jaren het initiatief van onze lokale Davidsfondsafdeling”, weet schepen voor Cultuur Philip Konings (Open Vld).  “We twijfelden dan ook geen moment om de provinciale prijsuitreiking te onthalen in onze stad. Ook de private toeristisch-recreatieve partners zetten hun schouders mee onder dit project.  Het thema van de Junior Journalistwedstrijd is dit jaar vriendschap en als je met vrienden een uitstap naar zee maakt, dan kies je toch sowieso voor Blankenberge?!”, knipoogt schepen Konings.

De Junior Journalistwedstrijd kan voor deze editie rekenen op fiere meter, Veerle Deblauwe, zelf journaliste bij Radio 2 West-Vlaanderen.  Ze spoort de jongeren in West-Vlaanderen enthousiast aan tot het schrijven van een sterk werk. 
“Ik ben benieuwd en bijzonder gevleid om meter te mogen zijn van de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen. Ik mocht de provinciale prijsuitreiking al een paar keer presenteren en heb zo al heel wat teksten gelezen. Pareltjes soms! Vandaar deze oproep aan jonge schrijvers en schrijfsters in West-Vlaanderen: gebruik je fantasie, neem standpunt in, speel met taal, interpreteer, shockeer, ontroer,  … Jij kunt alle kanten uit!”

Davidsfonds West-Vlaanderen kan dit jaar de winnaars verwennen met bijzondere prijzen, waarmee deze wedstrijd de grenzen van land, zee en lucht doorbreekt. Met dank aan de vele partners kunnen alle lokale laureaten namelijk op 22 april 2018 terecht in Blankenberge voor een echte verwendag bij SeaLife Blankenberge, het Serpentarium, Belgium Pier en het Belle Epoque centrum. Voor de Junior Journalisten 2018 liggen nu al zeezeiltochten met de Endlich , een frontvlucht via Propeller, familiepakketten voor de Zoo, Planckendael en het Serpentarium klaar.

Contacteer ons
Aaron Blomme Regiocoördinator West-Vlaanderen, Davidsfonds vzw
Aaron Blomme Regiocoördinator West-Vlaanderen, Davidsfonds vzw
Over Davidsfonds Cultuurnetwerk

Davidsfonds brengt volwassenen en kinderen bij elkaar die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in heel Vlaanderen en Brussel. 

Het hele jaar lang kun je bij ons terecht voor culturele activiteiten, toonaangevende cursussen, unieke cultuurreizen en meeslepende boeken. 

Davidsfonds wordt gedragen door enthousiaste vrijwilligers die kleine en grote culturele activiteiten organiseren in jouw buurt. 

Davidsfonds Cultuurnetwerk
Quinten Metsysplein 12
3000 Leuven